Back to top
June 14th 2025

Trail Kids 2 km (age 7-12)

DISTANCE
2 km
ALTITUDE GAIN
30 m
NATURE %
100
START TIME
12:20 2025-06-14
REGISTRATION FEE
175 SEK
PARTICIPANTS
100

VÄLKOMMEN TILL ECOTRAIL STOCKHOLM KIDS 2 KM!

Självklart har vi ett eget lopp för alla trailkids (7-12 år)! För detta lopp har vi tagit fram en helt ny bana utan vägövergångar och med både start och mål vid Stora Skuggan för att göra det smidigare för både barnen som springer och deras föräldrar :) För våra trailkids är det ingen tidtagning eller resultatlista men alla får nummerlapp och vår fina medalj, EcoTrail Stockholm finisher-buff samt återhämtningsdryck och snacks vid målgång. Vi kommer att ha både för- och efterlöpare samt funktionärer längs med banan och du som förälder får så klart springa tillsammans med ditt barn om du vill. För de barn som är i 12-årsåldern eller äldre och vill springa en lite längre sträcka, på en betydligt mer äventyrlig och utmanande bana samt med resultat och tidtagning rekommenderar vi istället vårt 8 km lopp (där barn yngre än 14 år behöver springa tillsammans med målsman).

 

BANAN

Banan för Kids 2 km är en blandning av motionsspår och roliga stigar kring Stora Skuggan och Lilla Lappkärrsberget med skog, hav, några upp- och nedförsbackar och ett lite mer äventyrligt parti på "stenstigen". Efter en inledande sträcka på gångväg och spår förbi Spegeldammen bär det av utför ner till havet. Här väntar loppets lite mer äventyrliga del på en böljande stig med stenar och rötter längs med Lilla Värtans strand. Vid stigens slut bär det återigen av på motionsspår som slingrar sig tillbaka upp mot Stora Skuggan. Efter en sista sprint upp för en kortare backe är det bara upploppet kvar in mot mållinjen vid Amfiteatern med musik, publikens jubel och den välförtjänta EcoTrail-medaljen!

 

Se vår interaktiva bankarta längre ner på sidan för mer detaljer kring banan.

 

VAD INGÅR?

 • En unik medalj till alla som tar sig i mål
 • Välfylld vätske- och energistation vid start/mål
 • Support från Sveriges och (troligtvis) världens bästa, mest engagerade, peppande, glada och hjälpsamma funktionärer!

 


MEDALJ

Alla som tar sig hela vägen till mållinjen får en snygg medalj i trä. Varje års medalj är unik och har ett tema kopplat till Stockholms natur, kultur och historia. Du kan läsa mer om och se tidigare års medaljer här >>


START & MÅL

Starten för Kids 2 km går kl. 12.20 vid Amfiteatern vid Stora Skuggan, Norra Djurgården, ca 10 min promenad från Universitetets tunnelbanestation. Hitta till Stora Skuggan >>

Målet är på samma plats som starten.

 

VÄTSKE- OCH ENERGISTATIONER KIDS 2 KM

 • Vid start och mål

   

ECOTRAIL STOCKHOLM KIDS 2 KM SAMMANFATTAT

 • Start: 12.20 vid Stora Skuggan, Norra Djurgården
 • Mål: Stora Skuggan, Norra Djurgården
 • Höjdmeter: 30
 • Banunderlag: 70% stig, 30% motionsspår
 • Vätske- och energistationer: Vid start/mål
 • Antal startplatser: 100

 

TÄVLINGSINFORMATION & PROGRAM

Mer detaljerad tävlingsinformation och program för tävlingsdagen publiceras på vår hemsida under våren 2025 och skickas ut via e-mail till alla anmälda cirka två veckor före tävlingen.

 

ANMÄLNINGSAVGIFT

Sista anmälningsdag är 12 juni 2025 men anmäl dig redan idag för vårt lägsta pris och säkra din plats!

 

175 SEK 2024-07-01 - 2025-06-12

 

ANMÄLNINGSVILLKOR

 • Vi tar endast emot anmälan via vår partner RaceID.se. För företags- eller gruppanmälan – kontakta oss på info@ecotrailstockholm.com
 • Anmälan är bindande och avbokning kan inte göras, oavsett orsak. Erlagd anmälningsavgift återbetalas inte (se mer om avbeställningsförsäkring nedan).
 • Anmälan gäller endast för kommande tävling och kan inte flyttas till nästkommande år.
 • Namnändring/överlåtelse av startplats kan göras kostnadsfritt till och med 2025-05-16 och mot en administrativ avgift om 200 kr 2025-05-17 till 2025-06-01. Efter detta är namnbyte/överlåtelse inte möjlig.
 • Anmälan är personlig och det är inte tillåtet att delta i någon annans namn/med annan persons nummerlapp.
 • Vid eventuellt inställt lopp pga faktorer som ligger utanför arrangörens kontroll kan anmälda välja mellan att flytta sin startplats till nästa års tävling eller få 50% av anmälningsavgiften återbetald. 
 • Deltagande i EcoTrail Stockholm sker på egen risk.

 

AVBESTÄLLNINGSFÖRSÄKRING & ÅTERBETALNINGSSKYDD

I anmälan ingår INTE någon avbeställningsförsäkring. I samband med anmälan via RaceID kan du dock välja att köpa återbetalningsskydd via Refund Protect. Kostnaden är 10% av din anmälningsavgift. Du hittar mer info om vad skyddet täcker här >> Observera att återbetalningsskyddet tecknas med Refund Protect och att EcoTrail Stockholm INTE hanterar skadeanmälan eller krav på återbetalning för dig som tecknat återbetalningsskyddet.

Ett annat alternativ för avbeställningsförsäkring är Startklar som är en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring för motionslopp. Om du har tecknat försäkringen återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande och du är även försäkrad vid träning inför loppet. Försäkringen gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang. Läs mer och teckna försäkringen på www.startklar.nu Startklar är en tjänst från försäkringsbolaget Svedea och säljs, administreras och skaderegleras INTE av EcoTrail Stockholm.