Back to top
June 15th 2019

Trail 32 km

NATURE %
97
DISTANCE
32km

 Välkommen till EcoTrail Stockholm 32 km

 

En löpupplevelse på helt nya stigar mitt i city

Starten går från amfiteatern vid Stora Skuggan på norra Djurgården. Först springer du på stigarna i den gamla lövskogen längs med Värtans strand innan du via en bro kommer ner på Bergshamras lummiga gator upp mot Edsvikens södra strand. Väl inne i slottsområdet Ulriksdals hjälper vackra lindalléer till att förstärka upplevelsen av det kungliga slottet från mitten av 1600-talet. Du passerar över motorvägen via en bro innan du äntligen får ta dig an de tekniska stigarna i Ursviks naturområde. När du sedan vänder tillbaka mot norra Djurgården ska först anrika Hagaparken passeras, här bor vår blivande regent Kronprinssesan Victoria med familj i Haga slott.

Alla löpare rundar Brunnsviken innan de springer genom Universitetsområdet och kommer tillbaka till starten. Där ansluter 16-kilometersbanan som rundar Laduviken innan den kommer fram till Fiskartorpet och stigningen uppför den gamla slalombacken. Här hölls frekventa backhoppningstävlingar på 1920- och 30-talen. Där kunde sitta publik på uppemot 30 000 personer! 
Efter en passage genom skogen öppnar det upp sig igen då du passerar Stockholms ryttarstadion där delar av tävlingarna vid Stockholms OS 1912 arrangerades. Vidare passerar du bebyggelsen längs Tessinparken på övre delarna av stadsdelen Östermalm innan du kommer ut på det stora Ladugårdsgärdet, även kallat Gärdet. Här är det strax dags för dricka och energipåfyllningen vid landmärket Kaknästornet.

Ifrån Kaknästornet springer du strax in i vackra lövskogar med smala fina stigar på Hundudden och snart bron över Djurgårdsbrunnskanalen. Stigen följer kanten av Isbladskärret innan den åter kommer in i den lummiga lövskog som nu främst består av kungliga ekar. Vid den välkända och välskötta trädgården Rosendal övergår stigen till park och promenadväg, och du springer förbi kanten av Skansen och Villa Gothem innan du passerar spårvägen och kommer in mot Galärparken, bredvid Vasamuseet, där regalskeppet från 1600-talet finns bevarat för framtida generationer. Vid målet bjuds en strålande utsikt av Stockholms centrala delar, inramade av den vackra Strömmen!

Anmälan är stängd

 Sista anmälningsdag: 13 Juni

EcoTrail Stockholm 32km i siffror:

  • Distans: 32 km
  • Positiva höjdmeter: 1030 meter
  • Negativa höjdmeter: - 1040 meter

 

 

Anmälan

 

Priser inkl. prishöjning

Sista anmälningsdag: 13 Juni

 

 

 

     

från 
1 april

80km     1195
45km     995
16km     695
8 km     495

 

Vad ingår i anmälan till EcoTrail Stockholm?

- En unik medalj till alla som tar sig i mål!
- Deltagande i EcoTrail Stockholm på respektive distans
- Flera välfyllda vätskekontroller 
- Priser lottas ut under tävlingsdagen bland alla deltagare
- Mellantider och sluttider
- En internationell löptävling med inspirerande bana och med målgångsfest inne i city
- Mat efter målgång
- Provlöpning och inspiration inför loppet
- Erbjudande från våra partners inför loppet 
- Finisherprodukt till alla löpare

 

Årets medalj!

Tillverkad av fantastiska RawCutStudio >>

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Betalning


Vi tar endast emot individuella anmälningar och betalning sker online med hjälp av kort. 
Anmälan är bindande. EcoTrail Stockholm följer distansköplagen och lagrar inga kortuppgifter. 
All hantering av kortinformation går via säker SSL-kryptering och bankernas 3D Secure-teknik.


Kvitto och startbevis


Din bekräftelse är ditt kvitto och den levereras med e-post efter anmälan. PM inför tävlingen skickas ut via e-post strax innan loppet. 
Du kan inte flytta fram din anmälan till kommande år. Namnändring är godkänt t.o.m 31 maj mot en administrativ kostnad om 200 kr. 
Allt deltagande i EcoTrail Stockholm sker på egen risk. Erlagd avgift återbetalas ej.


Startbevis


Starklar är en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring som vi rekommenderar. EcoTrail Stockholm ansvarar dock ej för försäkringen. Om du har tecknat försäkringen Startklar återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande. Startklar gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang. Läs mer på www.startklar.nu
Din anmälan till EcoTrail Stockholm är bindande.Program

Fredag 15 juni

12.00-19.00 Nummerlappsutdelning på Alewalds, Kungsgatan 32. Vi rekommenderar er att hämta nummerlappen på fredag. 

Lördag 16 juni 

Startområde Stora Skuggan, Norra Djurgården

Väskinlämning med transport till målområdet är möjlig för mindre väska. Tänk på att den ej kommer att förvaras under tak. Packa regntätt.

06.15 Startområdet öppnar
06.45 Nummerlappsutdelning på startområdet.
07
.00 Start  EcoTrail Stockholm 80 km
09.00-09.45 Nummerlappsutdelning på startområdet.
10.00 Start  EcoTrail Stockholm 45 km
11.00-11.45 Nummerlappsutdelning på startområdet.
12.00 Start  EcoTrail Stockholm 16 km

Startområde Kaknästornet, Norra Djurgården

10.00- 10.40 Nummerlappsutdelning på startområdet..
11.00 Start  EcoTrail Stockholm 8 km

 

Målområdet Galärparken, Södra Djurgården

Ca 11.35 Första målgång 8 km klassen, Galärparken.
Ca 13.00 Första målgång 16 km klassen, Galärparken.
Ca 13.00-13.30 Första målgång 45 km
Ca 13-13.30 Första målgång 80 km
Från 13.00 After Run med skönt häng i målområdet med musik, prisutdelning och utlottningar. 
Våra partners är på plats och det serveras mat och dryck. 
21.00 Målområdet stänger

 

Vårt miljötänk
 
Ecotrail Stockholm, liksom hela internationella serien EcoTrail, har ett tydligt miljötänk och därför används inga engångsartiklar vid vätskestationerna och alla löpare får ha med sig en egen mugg att dricka ur. I startkitet som du får finns en liten soppåse som är till för att slänga sitt eget skräp i under loppet. Det finns också sorteringskärl där man redan från början kan sortera sitt skräp. 

EcoTrail har en utpräglad filosofi kring ekologi och hållbarhet. Vår huvudsakliga vision och ambition är att få ut fler människor i skog och natur. Vi vill göra det lätt för människor att ta sig ut i skogen och visa upp den vackraste naturen och samtidigt några av de största sevärdheter staden har att erbjuda. Banan är dragen förbi kulturellt intressanta platser såsom Ulriksdals Slott, Haga Slott och Kaknästornet och i några riktigt vackra skogar i Stockholms närhet. 

Hitta till våra 3 arenor: 

Start och mål ligger nära allmänna kommunikationer för att löparna lätt ska kunna välja att lämna bilen hemma.

Stora Skuggan (Start 16km, 45km, 80km

Åk tunnelbana till Universitetet (röda linjen). Därefter väntar en promenad på ca 10 min till startområdet. Vi rekommenderar tunnelbanan. Det finns också parkeringsplatser för er som tar bilen. Använd gps och sök "Stora Skuggan" eller "Stora Skuggans väg".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaknästornet (Start 8km)

Ta buss 69 till Kaknäs. En kort promenad till Kaknäsparken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galärparken (Målområde samtliga distanser)

Galärparken är centralt placerad nära innerstan. Du kan enkelt promenera till tunnelbana från målet och du har val av många bussar. Närmast kollektivtrafik från målet är spårvagnen som stannar precis utanför Vasamuséet och Junibacken. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cut-off-tider

Loppet har flera olika distanser med generösa tidskrav för att alla ska kunna vara med och njuta av banan under loppet. Tider och prestationer är sekundära till förmån för upplevelsen och äventyret i naturen. Se till att nå målet innan klockan 21.00! Löpare måste dock ha passerat Stora SKuggan innan klockan 18.00.

 

  

Mandatory Equipment

Din egen mugg/kåsa/flaska (150ml) Sopbehållare (fås vid nummerlappsuthämtning) OBS! Notera att vätskekontrollerna inte har muggar utan du fyller din mugg/kåsa/flaska med det du önskar! Vi rekommenderar också att du tar med vatten, extra energi och kläder efter väder.
Any question?