Back to top
June 18th 2022

Trail Teen 5 km (ages 12-17)

DISTANCE
5 km
ALTITUDE GAIN
100 m
NATURE %
100
START TIME
9:30 (prel.)
REGISTRATION FEE
145 SEK < Mar. 2022
PARTICIPANTS
100

VÄLKOMMEN TILL ECOTRAIL STOCKHOLM TEEN 5 KM!

Äntligen har vi ett eget lopp för alla tonåringar (12-17 år)! För detta lopp har vi tagit fram en helt ny bana utan vägövergångar och med både start och mål vid Stora Skuggan för att göra det smidigare för både ungdomarna som tävlar och deras föräldrar :) Som bonus är denna nya bana på Norra Djurgården dessutom vår mest natursköna med roliga och utmanande stigar hela vägen från start till mål - ett riktigt trailäventyr över 5 km! För tonåringarna är det tidtagning och resultat och med klassindelning 12-13 år, 14-15 år och 16-17 år för pojkar respektive flickor. Alla som slutför loppet får en välförtjänt och fin medalj, EcoTrail Stockholm finisher-buff samt återhämtningsdryck och snacks vid målgång. För de som är i 12- till 13-årsåldern och vill springa en lite kortare sträcka, på en betydligt enklare bana samt utan resultat och tidtagning rekommenderar vi istället vårt Kids-lopp på 2 km.

 

BANAN

Banan för Teen 5 km är ett riktigt trailäventyr på snirkliga och böljande stigar kring Stora och Lilla Lappkärrsberget samt Stora Vargjakten på Norra Djurgården. Efter en lite enklare startsträcka på bredare motionsspår så tar banan dig ner till havet vid Lilla Värtan och en galet rolig teknisk stig längs med vattnet där du trippar från sten till rot och till sten igen. När du korsat sandstranden vid Lappis Beach bär det av upp i skogen igen och det är dags för den första (av två) klättringar upp för Stora Lappkärrsberget, 50 möh. Nåja, det är inte så att du faktiskt måste klättra upp, utan det är en vindlande stig som är helt löpbar även om några stockar ska hoppas över eller hukas under på din väg upp. Vid toppen rundar du en bronsåldersgrav innan det bär av utför på klipphällar och små rådjursstigar, hela vägen ner till Ekhagens småbåtshamn. 

Nu är mer än hälften av distansen avklarad och banan vänder tillbaka mot start/mål via den andra klättringen upp på Stora Lappkärrsberget, men via nya stigar så klart. På vägen ner från berget väntar banans mest trixiga del trots att det går utför, men det klarar du fint med hjälp av våra funktionärer som visar dig den enklaste och smidigaste vägen ner. Nu är det mindre än en km kvar via snabba stigar genom skogen vid Stora Vargjakten, uppkallad efter dagen då den 8-årige Karl XII skjöt sin första varg här för mer än 300 år sedan. Snart hör du musiken och hejandet från målområdet och när du ploppar ut ur skogen är det bara en kort slutspurt kvar innan du korsar mållinjen och får din välförtjänta EcoTrail-medalj!

Se vår interaktiva bankarta längre ner på sidan för mer detaljer kring banan.

 

VAD INGÅR?

 • En unik medalj till alla som tar sig i mål
 • Välfylld vätske- och energistation vid start/mål
 • Tidtagning/resultat med klassindelning och möjlighet till live tracking
 • En internationell löptävling med inspirerande bana och med målgångsfest
 • Erbjudande från våra partners inför loppet 
 • Finisherprodukt till alla löpare
 • Support från Sveriges och (troligtvis) världens bästa, mest engagerade, peppande, glada och hjälpsamma funktionärer!

 


MEDALJ

Alla som tar sig hela vägen till mållinjen får en snygg medalj i trä med distansen du sprungit ingraverad. Varje års medalj är unik och har ett tema kopplat till Stockholms natur, kultur och historia. Temat och designen för 2022 års medalj presenteras under vintern 2021/2022. Du kan läsa mer om och se tidigare års medaljer här >>


START & MÅL

Starten för Teen 5 km km går kl. 09.30 (prel.) vid Amfiteatern vid Stora Skuggan, Norra Djurgården, ca 10 min promenad från Universitetets tunnelbanestation. Hitta till Stora Skuggan >>

Målet är på samma plats som starten.

 

VÄTSKE- OCH ENERGISTATIONER TEEN 5 KM

 • Vid start och mål

   

ECOTRAIL STOCKHOLM TEEN 5 KM SAMMANFATTAT

 • Start: 09:30 (prel.) vid Stora Skuggan, Norra Djurgården
 • Mål: Stora Skuggan, Norra Djurgården
 • Höjdmeter: 100
 • Banunderlag: 90% stig, 10% motionsspår
 • Vätske- och energistationer: Vid start/mål
 • Antal startplatser: 100

 

TÄVLINGSINFORMATION & PROGRAM

Mer detaljerad tävlingsinformation och program för tävlingsdagen publiceras på vår hemsida under våren 2022 och skickas ut via e-mail till alla anmälda cirka två veckor före tävlingen.

 

ANMÄLNINGSAVGIFT

Sista anmälningsdag är 15 juni 2022 men anmäl dig redan idag för vårt lägsta pris och säkra din plats!

145 SEK – 2022-02-28

95 SEK 2022-03-01 - 2022-06-15

 

 

ANMÄLNINGSVILLKOR

 • Vi tar endast emot anmälan via vår partner RaceID.se. För företags- eller gruppanmälan – kontakta oss på info@ecotrailstockholm.com
 • Anmälan är bindande och avbokning kan inte göras, oavsett orsak. Erlagd anmälningsavgift återbetalas inte (se mer om avbeställningsförsäkring nedan).
 • Anmälan gäller endast för kommande tävling och kan inte flyttas till nästkommande år.
 • Namnändring/överlåtelse av startplats kan göras kostnadsfritt till och med 2022-05-15 och mot en administrativ avgift om 200 kr 2022-05-16 till 2022-06-03. Efter detta är namnbyte/överlåtelse inte möjlig.
 • Anmälan är personlig och det är inte tillåtet att delta i någon annans namn/med annan persons nummerlapp.
 • Vid eventuellt inställt lopp pga faktorer som ligger utanför arrangörens kontroll kan anmälda välja mellan att flytta sin startplats till nästa års tävling eller få 50% av anmälningsavgiften återbetald. 
 • Deltagande i EcoTrail Stockholm sker på egen risk.

  

AVBESTÄLLNINGSFÖRSÄKRING

I anmälan ingår INTE någon avbeställningsförsäkring. Därför rekommenderar vid dig att teckna Startklar som är en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring för motionslopp. Om du har tecknat försäkringen återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande och du är även försäkrad vid träning inför loppet. Försäkringen gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang. Läs mer på www.startklar.nu Startklar är en tjänst från försäkringsbolaget Svedea och säljs, administreras och skaderegleras inte av EcoTrail Stockholm.