Back to top
June 12th 2021

Trail Kids 2 km (ages 7-12)

DISTANCE
2 km
ALTITUDE GAIN
30 m
NATURE %
100
START TIME
9:35
REGISTRATION FEE
145 SEK < 28 feb.
PARTICIPANTS
100

VÄLKOMMEN TILL ECOTRAIL STOCKHOLM KIDS 2 KM!

Äntligen har vi ett eget lopp för alla trailkids (7-12 år)! För detta lopp har vi tagit fram en helt ny bana utan vägövergångar och med både start och mål vid Stora Skuggan för att göra det smidigare för både barnen som springer och deras föräldrar :) För våra trailkids är det ingen tidtagning eller resultatlista men självklart får alla som springer nummerlapp och vår fina medalj, EcoTrail Stockholm finisher-buff samt återhämtningsdryck och snacks vid målgång. Vi kommer att ha både för- och efterlöpare samt funktionärer längs med banan och du som förälder får så klart springa tillsammans med ditt barn om du vill. För de barn som är i 12-årsåldern eller äldre och vill springa en lite längre sträcka, på en betydligt mer äventyrlig och utmanande bana samt med resultat och tidtagning rekommenderar vi istället vårt Teen-lopp på 5 km.

 

BANAN

Banan för Kids 2 km är en blandning av motionsspår och roliga stigar kring Stora Skuggan och Lilla Lappkärrsberget med skog, hav, några upp- och nedförsbackar och ett lite mer äventyrligt parti på "stenstigen". Efter en inledande sträcka på gångväg och spår förbi Spegeldammen bär det av utför ner till havet. Här väntar loppets lite mer äventyrliga del på en böljande stig med stenar och rötter längs med Lilla Värtans strand. Vid stigens slut bär det återigen av på motionsspår som slingrar sig tillbaka upp mot Stora Skuggan. Efter en sista sprint upp för en kortare backe är det bara upploppet kvar in mot mållinjen vid Amfiteatern med musik, publikens jubel och den välförtjänta EcoTrail-medaljen!

 

Se vår interaktiva bankarta längre ner på sidan för mer detaljer kring banan.

 

VAD INGÅR?

 • En unik medalj till alla som tar sig i mål
 • Välfylld vätske- och energistation vid start/mål
 • Finisherprodukt till alla löpare
 • Support från Sveriges och (troligtvis) världens bästa, mest engagerade, peppande, glada och hjälpsamma funktionärer!

 


MEDALJ

Alla som tar sig hela vägen till mållinjen får en snygg medalj i trä med distansen du sprungit ingraverad. Medaljen tillverkas av Raw Cut Studios och 2019 hade den Sveriges heraldiska nationalsymbol Tre Kronor som kontrastrik detalj, vilken även pryder en av Stockholms mest välkända siluetter - Stadshusets tornspira. Designen för 2021 års medalj presenteras under vintern.


START & MÅL

Starten för Kids 2 km går kl. 09.35 vid Amfiteatern vid Stora Skuggan, Norra Djurgården, ca 10 min promenad från Universitetets tunnelbanestation. Hitta till Stora Skuggan >>

Målet är på samma plats som starten.

 

VÄTSKE- OCH ENERGISTATIONER KIDS 2 KM

 • Vid start och mål

   

ECOTRAIL STOCKHOLM KIDS 2 KM SAMMANFATTAT

 • Start: 09:35 vid Stora Skuggan, Norra Djurgården
 • Mål: Stora Skuggan, Norra Djurgården
 • Höjdmeter: 30
 • Banunderlag: 70% stig, 30% motionsspår
 • Vätske- och energistationer: Vid start/mål
 • Antal startplatser: 100

 

TÄVLINGSINFORMATION & PROGRAM

Mer detaljerad tävlingsinformation och program för tävlingsdagen publiceras på vår hemsida under våren 2021 och skickas ut via e-mail till alla anmälda cirka två veckor före tävlingen.

 

ANMÄLNINGSAVGIFT

Sista anmälningsdag är 9 juni 2021 men anmäl dig redan idag för vårt lägsta pris och säkra din plats!

145 SEK - 2021-02-28

195 SEK 2021-03-01 - 2021-06-09

 

ANMÄLNINGSVILLKOR

 • Vi tar endast emot individuell anmälan vilken görs via vår partner Race.se
 • Anmälan är bindande och erlagd anmälningsavgift återbetalas inte.
 • Anmälan gäller endast för kommande tävling och kan inte flyttas till nästkommande år.
 • Namnändring kan göras till och med 31 maj 2021 mot en administrativ avgift om 200 kr.
 • Deltagande i EcoTrail Stockholm sker på egen risk.

  

AVBESTÄLLNINGSFÖRSÄKRING

Starklar är en avbeställnings- och olycksfallsförsäkring som vi rekommenderar. EcoTrail Stockholm ansvarar dock ej för försäkringen. Om du har tecknat försäkringen Startklar återbetalas hela deltagaravgiften vid sjukdom eller skada som förhindrar deltagande. Startklar gäller i 12 månader från teckningsdatumet, kostar 155kr och gäller i alla svenska motions- och tävlingsarrangemang. Läs mer på www.startklar.nu